\\ HARISSA FLAVORED MEATBALL PASTA \\

Standard

Vanavond staat er een heerlijke en snelle pasta op het menu. Ideaal voor het hele gezin of als single studentenmaal. Ben je je normale pasta recept beu en toe aan iets anders, met de heerlijke spicy harissa maak je je pasta smaakvol en onderscheidend. 

Schermafbeelding 2016-02-02 om 16.44.35

Wat heb je allemaal nodig?
(Ingrediënten voor 4 personen)
– 500 gram Catalaanse  worstjes
– 1 rode ui, fijngesnipperd
– 2 tenen knoflook, persen of fijnhakken
– 1 rode paprika in dunne reepjes
– 2 eetlepels harissa
– 2 blikken gepelde tomaten of tomaten blokjes
– 400 gram spaghetti
– 1 bosje koriander (of peterselie)

Wellicht ben je bekend met de pasta Arrabiata, deze versie is vergelijkbaar maar ontzettend gemakkelijk te maken. Ontvel de Catalaanse worstjes en maak hiervan compacte gehaktballetjes van.

 

Snel gehaktballetjes draaien? Gebruik worstjes die al gekruid zijn, deze zijn namelijk compact, makkelijk te draaien en vallen niet uit elkaar tijdens het bakken, zo bespaar je veel tijd en onnodig vieze handen. Snijd met een scherp mes het vlies over de lengte in om ze snel en eenvoudig uit het vlies te halen.

Bak de gehaktballetjes kort aan op hoog vuur met een beetje boter en lekkere Italiaanse olijfolie. Haal de gehaktballetjes uit de pan en fruit de paprika en ui aan. Voeg daarna pas de knoflook toe, knoflook wordt snel bitter en geeft de meeste smaak af als je het op het laatste moment toevoegt. Als dit is aangefruit voeg je 2 eetlepels harissa toe aan het geheel. Mocht je kinderen hebben of niet tegen scherpe smaken kan, proef na 1 lepel of het pittig genoeg is.

Als laatste voeg je het blik tomatenblokjes toe en de gehaktballetjes. Laat alles nog 10-15 minuten op laag vuur smoren en kook ondertussen de pasta af. Maak het geheel af met koriander of peterselie.

Op deze manier kun je heerlijk je avond Italiaans beginnen, combineer met een lekkere Pinot Grigio om alle smaken nog meer tot hun recht te laten komen.

Alweer een Daily Dish om deze week op het menu te zetten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s