~ SOEP SMULLEN ~

Standard

Deze heerlijke Indiase curry soep is snel, gezond en super gemakkelijk te maken. Gebruik verse producten voor een optimale smaak!

– 2 winterpenen
– 1 zoete aardappel
– 3 tenen knoflook
– 2 tl. kurkuma
– 2 tl. komijn
– 1 L. kippenbouillon
– 1 Kipfilet
– Bosui
– Koriander
– Kokosmelk
– Crème fraîche
– Rode curry pasta

Curriesoep

Neem een grote soeppan en schenk een flinke scheut olijfolie erin. Fruit de knoflook, kurkuma en komijn aan totdat de geuren loskomen.

Snijd de wortel en zoete aardappel in blokjes en voeg deze bij de knoflook en kruiden. Bak dit op middelmatig vuur zo’n 2-3 minuten goed door. Voeg dan de kippenbouillon toe aan het geheel en laat de wortel en zoete aardappel in 10 minuten gaar koken.

Voeg ondertussen de rode currypasta toe en een goede scheut kokosmelk. Bewaar een beetje om eventueel de pittigheid te neutraliseren met de rest van de kokosmelk. Als de wortel en zoete aardappel gaar zijn pureer je deze met een staafmixer tot een gladde substantie. Je kunt het eventueel ook in een blender tot een gladde massa maken.

Laat het geheel op laag vuur nog even staan en voeg dunne reepjes kip toe om gaar deze in de soep. Zo blijft de kip mals en sappig en trekken alle smaken in de kip.

Garneer het geheel af met koriander, bosui en een lekkere lepel crème fraîche,

Smakelijk eten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s