Zelfgemaakte kerrie mayonaise

Standard

Zelf mayonaise maken is super eenvoudig. Daarnaast kun je je er eigen twist aan geven. Ik ben voor Paas geel gegaan, oftewel een kerrie mayonaise.

Wat heb je nodig:
– 2 eidooiers
– Peper
– Zout
– 2 el mosterd
– 2 el witte wijnazijn
– 225 olijfolie
– 2 el kerriepoeder

Vooraf verwarm je de olijfolie met de 2 el kerriepoeder (5 min op middelhoog vuur). Zo komt de smaak van kerrie helemaal tot zijn recht. Laat de kerrie olijfolie op kamertemperatuur komen voordat je het bij de eidooier gaat gieten. Dit voorkomt het stollen van de eidooier.

Kerrie Mayonaise

1. Meng 2 eidooiers met peper, zout en 1 el mosterd en 1 el witte wijnazijn. Dit kan handmatig of met een keukenmachine. Druppel tussendoor 1/3 van de kerrie olijfolie door het mengsel. Zorg ervoor dat het een gladde dikke massa wordt.

2. Als de massa dik en glad is meng je de rest van de ingrediënten langzaam en al roerend door de massa. Zorg ervoor dat de kerrie die naar de bodem is gezakt ook goed wordt meegenomen.

3. Breng het geheel op smaak met nog wat peper en zout, eventueel een snufje suiker om de smaak te neutraliseren.

Tip: In plaats van kerrie kun je ook paprikapoeder gebruiken, zo krijg je een rode mayonaise. 

De kerrie mayonaise is ideaal over salades of bij de frites.

Advertisements

One thought on “Zelfgemaakte kerrie mayonaise

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s