Chinese tomatensoep.

Standard

Een lekkere pan soep maken, niet uit een blik of pakje maar vers van de pers. Ik ben verzot op de Chinese tomaten soep van het Chinese restaurant om de hoek, maar zelf maken moet me ook lukken. Het resultaat: een heerlijke zoete tomatensoep met stukjes kip, taugé en mihoen.

Dit heb je nodig:

– 3 zoete tomaten
– 50 gram boter
– Bloem
– 2 kippenbouillon blokjes
– 2 pakjes Tomato Fritto
– 1 takje bosui
– Gemberpoeder
– 1/2 pak mihoen
– 250 gram kipfilet

1. Breng 1 liter water aan de kook met 1,5 bouillon blokje. Voeg hieraan de kipfilet toe die je in stukjes snijdt. Laat het geheel goed doorkoken totdat de kip gaar is. Laat het schuim wat vrijkomt zitten, hier zit heel veel smaak in.

2. Om de soep te binden maak je een roux. Dit doe je door 50 gram boter te smelten, hier voeg je ruim bloem aan toe en 2 tl. gemberpoeder. Zorg dat de boter met bloem goed vermengt wordt. Roer het mengsel totdat het dik begint te worden en dikke kokende klonten vormt. Dit is het gaarproces van de bloem. Voeg aan het geheel 250 ml koude bouillon toe. Blijf goed roeren totdat het een dikke massa vormt. Nu is je roux klaar.
Let op! Een roux bestaat altijd uit een koud en warm deel. Hierbij is de boter met bloem altijd warm en de bouillon koud!

3. Voeg de roux toe aan de kokende kippenbouillon. Meng het geheel goed door. Neem een keukenmachine om de tomaten met een aantal scheppen bouillon te pureren. Voeg hier een teentje knoflook aan toe voor de smaak. Voeg dit mengsel toe aan de soep.

4. Voeg vervolgens 2 pakjes Tomato Fritto toe aan de soep en kook het geheel goed door. Vervolgens voeg je de taugé en mihoen toe aan de soep. Meng alles goed door elkaar zodat de mihoen gaar wordt.

5. Voeg aan het einde paar lepels suiker toe aan het geheel om de soep zoeter te maken, je kunt dit ook met honing doen. Bepaal zelf hoe zoet je het wilt, proef tussendoor voor een optimaal resultaat. Snipper een bosuitje voor extra pit en serveer het geheel in een mooie kom.

Chinese Tomatensoep

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s