Aziatisch lekker: Gehaktballen met Noodles

Standard

Bruine bonen in een Aziatisch gerecht? Ja, dat kan, op een verrassende manier. Een snel en lekker gerecht voor 1 of 2 personen. De bruine bonen bereid je op 2 verschillende manieren. De helft van de bruine bonen verwerk je in het gehakt en de andere helft pureer je fijn met verschillende kruiden.

Ingredienten

Wat heb je nodig:
– 250 gram half om half gehakt
– 330 gram bruine bonen.
– Knoflook
– 1/2 bouillonblokje
– Sesamzaadjes
– Paksoi
– 1 rode paprika
– Eiernoedels
– Honing
– 1 ei
– Lijnzaad
– Gember

1. Meng het gehakt met een teentje knoflook, 1 ei, 2 el. lijnzaad en de helft van de bruine bonen (zonder vocht). Kneed het geheel tot een droge massa. Zorg hierbij dat de bonen kapot gekneed worden. Draai gehaktballen van zo’n 5 centimeter doorsnee en 3 centimeter dik.

2. Zet een koekenpan op met een laagje water en een half bouillonblokje. Gebruik meer water voor een bouillon, dan maak je er een noedelsoep van. Als het water kookt leg je de eiernoedels erin. Pureer de andere helft van de bonen met een beetje olijfolie. Breng dit op smaak met peper, zout en gember. Voor meer pit kun je er ook chilivlokken erbij doen.

3. Braad de gehaktballen aan in een pan met olijfolie. Doe dit op hoog vuur. Bak de gehaktballen aan beide kanten goed bruin, leg daarna een passende deksel op de pan zodat ze kunnen gaar stomen.

4. Snijd de paksoi en paprika in stukjes. Voeg dit toe aan de eiernoedels. Het water is grotendeels opgelost en opgenomen door de noedels. Voeg de gepureerde bruine bonen toe aan het geheel. Meng het alles goed door zodat de smaken goed opgenomen worden door de groentes en noedels.

5. Overgiet de gehaktballen met honing, hussel ze goed door de pan en strooi een grote eetlepel sesamzaadjes over de gehaktballen. Deze blijven nu lekker plakken aan de gehaktballen met honing. Serveer het geheel in een diep bord en breng het eventueel op smaak met grof zeezout en koriander.

Eindresultaat

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s