Gezond borrelen!

Standard

Bitterballen, loempia’s, kaasstengels of garnalenkroketjes, ze zijn heerlijk tijdens de borrel. Maar ik heb vandaag een gezond borrelrecept voor jullie. Bloemkool in bierbeslag, een gezond en verantwoord tussendoortje tijdens de borrel, op een verjaardag of als bijgerecht. Ik vind het heerlijk om bij een goed wijntje lekker te snoepen, maar alcohol en vette hapjes zijn een aanslag op je lichaam, daarom een gezond alternatief wat minder vet is. Daarnaast is het voor kinderen ideaal om ze al snoepend hun groentes te laten eten. Je kunt dit gerecht ook met broccoli maken. Mocht je niet over een frietpan beschikken dan kun je ook zelf met olijfolie frituren in een wok of braadpan.

Wat heb je nodig:
– 200 gram zelfrijzend bakmaal
– 3,5 dl (speciaal)bier
– 1/2 bloemkool
– Chilivlokken
– 1tl zwarte peperbolletjes
– 1tl komijnzaad
– 2tl mosterdzaad
– Bloem
– Chilisaus

1. Vijzel de kruiden fijn en vermeng dit mengsel met het zelfrijzend bakmeel.

2. Voeg het bier al roerend toe aan het gekruide zelfrijzend bakmeel. Breng het dan op smaak met grof zeezout en voor de liefhebber een theelepel sambal.

3. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in mooie stukjes van 2-3 cm. Spoel ze goed af en dep ze droog met keukenpapier. Haal de roosjes door de bloem zodat het beslag straks goed blijft plakken.

4. Haal de roosjes per 6-8 stuks door het beslag en frituur ze op een temperatuur van 180C. Bak ze tot ze goudbruin zijn, dan zijn ze ook precies gaar van binnen.

5. Serveer de roosjes op een mooie schaal met chilisaus en besprenkel het geheel nog met grof zeezout. Neem er een lekker wijntje bij en je borrelmiddag kan beginnen.

Advertisements

One thought on “Gezond borrelen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s